Thursday, February 04, 2010

Orang yang mencintai kamu....1) Org yg mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.


2) Walaupun kamu sudah mempunyai teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli. Baginya yg penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.


3) Orang yg mencintai kamu selalu menerima kamu seadanya , di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4) Org yg mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yg kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5) Org yg mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti 'selamat malam', 'selamat pagi', 'selamat tidur', 'Take care' dan lain-lain lg, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yg berbeza, bukan "aku cinta padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6) Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yg kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirimkan SMS.


7) Org yg mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yg dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri melupakannya, kerana pada saat itu adalah sesuatu yg berharga untuknya. Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8) Org yg mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yg kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yg kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya. Berapa banyak kata-kata penuh harapan yg kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tapi bukan org yg mencintai kamu.

9) Org yg mencintai kamu akn belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tp akhirnya dia berjaya.

10) Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selsema atau batuk-batuk dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana bimbang tentang kamu, peduli tentang kamu.

11) Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS good luck untuk memberi semangat kepada kamu.

12) Org yg mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yg mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yg biasa, tapi baginya barang itu sangat istimewa.

13) Org yg mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14) Org yg mencintai kamu sellau ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya dengan kamu.

15) Jika satu saat, kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yg boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. Dan jauh di hatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu.

16) Org yg mencintai kamu bertindak lebih seperti seorang saudara daripada seperti seorang kekasih.

17) Org yg mencintai kamu sering melakukan hal-hal yg SENGAL seperti menelefon kamu byk kali dalam masa sehari atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya di ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18) Org yg mencintai kamu kdg2 merindukan kamu dan melakukan hal-hal yg membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19) Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka dia akan dengan sabar walaupun kamu mungkin org yg terbodoh didunia. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak daripada menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20) Kalau kamu melihat handfon nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar inboxnya. dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yg lalu.

21) Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan akan menghilang dari kehidupan kamu walaupun hal itu membunuh hatinya.

22) Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari org lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23) Org yg begitu mencintaimu, tidak memaksa kamu memberikan sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia akan pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar2 mengerti apa itu cinta.


sumber : internet


4 comments:

 1. wah!! somebody is in luv :)
  pocket suka nombor 20
  tp tak buleh buat pasal..
  henpon tak cukup memori hahahah:)

  ReplyDelete
 2. tadala jard....hehe :-">
  terjumpe dalam tenet je..kopi pes. keje byk.


  who is somebody pocket...kamu ye? haha...gud luck. beli henpon canggih skit...:-p

  ReplyDelete
 3. ahah.. this entry made me smile and smillleee :)
  while i am reading this, i cud see two faces.. ahahah :)~

  ReplyDelete