Wednesday, July 29, 2009

4 years old calling 911 - really funny

video

Children is very innocent ye..they do what they are being told.

So give them the right lesson from the beginning. hehe..cute.

Read More......

Tuesday, July 28, 2009

satan and us...advertisement which is not advertised in malaysia

video

Satan puts 3 knots at the back of the head of any of you if he is asleep.

On every knot he reads and exhales the following words ;

"The night is long, so stay asleep".

When one wakes up and remember Allah, one knot is undone; and when one

performs ablution, the second knot is undone.

And when one prays the third knot is undone and one gets up energetic

with a good heart in the morning.

otherwise one gets up lazy and with mischievous heart."

~ Abu Huraira ~

*takutlahh......bgun2 subuh. kalau la leh nmpak setan tu. haish....blom azan da bngun.

Read More......

Monday, July 27, 2009

baju raya dan lelaki



Last week kakak call ckp 'mok kak' (panggilan tuk tukang jahit) tetiba sakit tenat. masuk spital..ICU kot. Dia mmg tukang jahit paling best...da tau smua selok belok bdn aku. mana tak nye...dr kecik da antar sana baju. So skarang, sape nk jahit baju raye? sape2 yg tau ada lg makcik2 yg nk amek tempahan sila bgtau aku eh (yg terbukti jahit best)...susah hati btul ni...da la cntik kain yg aku beli kt salem aziz wakaf che'yeh. Baju siap mmg boleh beli tp besanya xngam ngn badan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



aku tgh layn kwn aku ym. story about one guy (no doubt she like him)..hehe. Tp dia tgh upset sbb keliru ngn situation yg this guy create kan. a bit famous ye this guy...;->. So advice aku bg kt dia apa

"Lelaki ni dia bole buat kita rasa dia suke kite tp sbenarnye dia just anggap kite frend, so kalau nk slamat perasaan kita....just buat dia kawn sampai dia series propose. jgn bg hati awl2 kt laki".

Kwn aku sbenarnya confuse. Kejap rasa cam laki tu suka dia ..kejap cam biasa2 je (senyap sunyi). Memang kdg2 musykil ngn perangai depa.misteri sungguh..(kalaula bole baca apa kt hati laki...senang).

Dengan niat xmau bg kawn aku frust...aku advice lg suh dia anggap member je la dgn that guy (jgn exited lbh2..sabo dulu). Doa2 je la kalau suke dia. Kita pompuan terhad..mampu suke kt org je lps tu berharap org tu suka balik dgn IKHLAS (bukn stakat nk test power ke hape). Kalau aku jd laki da lama aku ngorat sape2 yg aku berkenan...ish.

Dan lelaki, bg aku ada eloknye tunjuk hint yg jelas. cth:-

" Saya hanya nk berkwn ngn awk" ~ kawanje..jgn masuk bab feeling.

" Saya suka/sayang/love awk" ~ bgtau pompuan tu awk suke dia...senang pompuan tu xperlu pk2.

" Sy hanye nk main2kan awk" ~ ni pun bgtau jgk. senang pompuan tu nk prepare apa yg patut. huhu

"Sy hanye nk having sex ngn awak" ~ bgtau terus terang...tgkla pompuan tu suh bayar ke ape ke utk smalam or terus bg kasut kt muka ke. at list bgtau dan tak tipu.



__-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

K...sesapa yang tau kt area KL ada lg tak tukang jahit yang nak amek tempahan baju raya sila bgtau ye...



Read More......

Sunday, July 26, 2009

STRESS.....is a HAZARD

Aku buat blog ni sambil layan impian anggun (sbb ita msg suh tgk). Sebelum 72kg..selepas 52kg.. Tp model dia ni aku tgk cam da cantik....kalo aku pegi jd cntik mcm tu hehe.....mcm xpecaya (xmungkin la..ayt senang).


Yup...stress is a hazard not just the outcomes from psychosocial hazard. Stress itself is a hazard (lecturer ckp nih). There are people died bcos of overstressed...cnth baik...bunuh diri (b4 bunuh diri write a letter about the stressed he/she have to face in their life or something about the life with no meaning at all...stress ler tu). Yep...it is happened in real life not only in the movie. And also stress can make us INSANE...(sometimes I reach this level...sometimes la n in short period..hehe). So this is a prove that stress can cause harm to us and it is a hazard. beware my frends..


That's why la if I get stressed I need to find some food (ice-cream prefered) to eat or go to sleep. It works. Td aku mkn kek lapis sarawak.. (so takkn rase nk bunuh diri..huhu main2 je nih)


Frustrated, tired, boredom, lonely, hate, love someone who didnt love u , unsatisfied with your life, money, etc...alll those things can create stress if we didnt know how to manage well.



LOVE can reduce your stressed. You have somebody to talk to (somebody that you feel easy to talk n give u a good response...might be your mother, sister, husband, bf/gf). Best kan..


You didnt feel you are alone in this world..people dont like to feel alone. This world is soo big and it will feel really empty if you feel like you are alone.


So the message here is Love...dont afraid to love and let yurself to be loved. Love yurself and love the people around you (family, frends, officemates, bf/gf) n then love will come back to you ~ be honest with love.


And the most important is to love your CREATOR. bcos HE always there for you....seek HIM in yur prayer...


Aku nk smayang...aku stressed...aiseh.




Read More......

Wednesday, July 22, 2009

MRR2





Pagi ni MRR2 ada eksiden lg. Smalam pun ada. Smalam2 pun ada.

Tiap-tiap hari MRR2 ada eksiden... dan jem sesangatt.

Tiap-tiap hari lewat sampai tempat keje...(alasan).

Tapi memag tiap-tiap hari eksiden.

So sape2 yang lalu MRR2 hati2 supaya tak eksiden dan tak menambahkan jem...








Read More......

Tuesday, July 21, 2009

Friday, July 17, 2009

zain bhika you are never alone

Lagu ni sangat best...both lirik and melodi
And also his beautiful voice.

The message is clear...You are never alone no matter what happened to you.


"Selangkah ku dekat pada-MU, seribu langkah KAU dekat pada ku" ~ ha...ni da nasyeed Raihan la plak..hehe~


Read More......

Zain Bhikha vs Micheal Jackson

You Are Never Alone (Zain Bhikha)




Sometimes
when the world's not on your side
You don't know where to run to
You don't know where to hide

You gaze
At the stars in the sky
At the mountains so high
Trough the tears in your eyes


Looking for a reason
To replace what is gone
Just remember, remember
That you are never alone


You are never alone
Just reach into your heart
And ALLAH is always there

You are never alonE
Through sorrow and through grief
Through happiness and peace
You are never be alone

So now as you long for your past
Prepare for your future
But knowing nothings going to last


You see this life is but a road
A straight and narrow path
To our final abode


So travel well o Muslim
And paradise will be your home
And always remember
That you are never alone


You are never alone
Just reach into heart
And ALLAH is always there
You are never alone




Through sorrow and through grief
Through happoness and peace
You are never be alone







You Are Not Alone (Micheal Jackson)



Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me


You never say goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold


Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ears and say
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone


Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms


I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
Then forever can begin


Whisper three words
And I'll come running
And girl you know
that I'll be there
I'll be there






Read More......

Micheal Jackson or Zain Bikha ~ Give Thanks to ALLAH



Give thanks to Allah,
for the moon and the stars
prays in all day full,
what is and what was


take hold of your iman
dont givin to shaitan
oh you who believe
please give thanks to Allah.
Allahu Ghefor Allahu Rahim Allahu yuhibo el Mohsinin,
hua Khalikhone hua Razikhone whahoa ala kolli sheiin khadir


Allah is Ghefor Allah is Rahim Allah is the one who loves the Mohsinin,
he is a creater, he is a sistainer and he is the one who has power over all.




Give thanks to Allah,
for the moon and the stars
prays in all day full,
what is and what was
take hold of your iman
dont givin to shaitan
oh you who believe
please give thanks to Allah.


Allahu Ghefor Allahu Rahim Allahu yuhibo el Mohsinin,
hua Khalikhone hua Razikhone whahoa ala kolli sheiin khadir


Allah is Ghefor Allah is Rahim Allah is the one who loves the Mohsinin,
he is a creater, he is a sistainer and he is the one who has power over all.




**It is said that this song is singing by Micheal Jackson after he convert to Islam. However some people urge that this song is singing by Zain Bikha (he is my feveeret...his voice very cool).




Read More......

Thursday, July 16, 2009

Sharing is Caring...Caring is Loving




Sebagai seorang manusia memang tidak dapat lari daripada melakukan dosa. Dosa yang kita tidak sedar seperti mengumpat, pandangan mata, telinga, percakapan kita yang menyakitkan hati orang, riak, ujub, sombong, itu antara dosa yang boleh terjadi kepada kita dalam keadaan yang kita tidak sedar. Dan dosa yang kita sedar dan tahu itu adalah satu dosa tapi tak kuat iman untuk menolak seperti zina, minum arak, umpat dalam keadaan sedar, membunuh, berkhalwat.



Membuat dosa bukanlah sesuatu yang menyeronokkan walaupun nampak macam menyeronokkan. Hati resah, jiwa kacau, diri menjadi tidak terurus, fikiran kusut, perangai akan berubah dari normal. Fitrah jiwa sudah jauh tinggalkan kita. Tuhan pun makin jauh. Hati hitam dan bertambah hitam jika tidak bertaubat. Dan sangatlah hairan orang yang boleh berterusan melakukan dosa besar sedangkan dia tahu. Tidak stress ke hidup?? Sangatlah stress...



"Seorang mukmin memandang dosanya bagaikan gunung yang akan runtuh menimpa dirinya, sedangkan seorang pendosa menganggap dosanya seperti seekor lalat yang menclok di hidungnya, cukup diusir dengan tangannya.” (Bukhari-Muslim).



Taubat merupakan perintah yang harus dijalankan tatkala debu-debu dosa telah banyak menutupi hati seorang muslim. Yang tidak dapat dielakkan bahwa taubat sering kali ditunda-tunda pelaksanaannya. Akibat dari penundaan ini dosa makin hari terus saja mengunung. sesuai dengan hadis yang diatas seorang muslim ketika telah membuat dosa hatinya akan selalu merasa was-was. Sampai ia akhirnya taubat dan memohon ampun dari dosa yang baru saja ia perbuat. Pendosa atau yang meremehkan dosa senantiasa mengangap perbuatan seperti lalat yang menghinggapi batang hidungnya. Jika ia susah bernafas dia akan memukul lalat tadi supaya pergi.



Ajal datang tanpa diundang, tak kira umur, tak kira jantina, tak kira kaya atau miskin, tak kira glemer atau hidup sorang-sorang. Kita tidak merasa dekatnya mati kerana kita sihat, kerana kita kaya, kerana kita ada kawan dan boleh berseronok. Tapi ada baiknya sebelum tidur malam...dalam gelap kita fikirkan balik kejadian kita...dilahirkan...kemudian umur sekarang...dan banyak mana lagi umur yang sempat kita redahi kat muka bumi ni. Yang pasti tak ada sorang pun manusia yang tak akan mati. Oleh itu mati adalah sebaik-baik pengajaran dan peringatan untuk tidak menangguhkan taubat.


Pintu taubat sentiasa terbuka kerana DIA Maha Pengasih dan Penyayang. Cuma persoalannya kita tahu ke bila kita akan mati dan dalam keadaan yang macamana. Kalau ditakdirkan penzina dicabutkan rohnye ketika dia sedang melakukan perbuatan maksiat tersebut tidakkah dia mati dalam keadaan yang sgt terhina..? Oleh itu marilah kita sama-sama lembutkan hati kita untuk bertaubat dan tidak bertangguh.

* Sambil2 buat blog ni aku pesan kt students supaya cepat siapkan eksperimen diorang dengan alasan nak amek anak aku kt sekolah. Macam satu dosa jugak je ni bile pk kemudiannya..huhu. tanpa sedar



Read More......

Wednesday, July 15, 2009

How long you can hold yur breath



video



bole jgk guna pati halia nih....

Read More......

Tuesday, July 14, 2009

Sunday, July 12, 2009

hey...this is important!!

..



Did you know that in 1960's, temperature in Malaysia is approximately 22 degr. celcius...???





And did you know that our temperature now (2009) is increasing to 32 deg. celcius and sometimes reached to 35 degr. celcius...??




So please make sure that you are among the people who are concern about this situation and play your part for the earth sake.




how ..??

~ do not use car for short distance (use bicyle, walking, joging)

~ Planting tree (pokok bunga, cili, sayur, etc.)

~ Recycle (plastic bag, bottle, tins, etc.)

~ Reduce rate of electrical consumption.

~ Stop smoking....hehe






Read More......

Friday, July 10, 2009

FED UP!!!






mEans :



HaVing HaD eNOuGH,



HaVInG Reached ThE LimiTs oF ToLeRanCe


aNd PaTieNCe With
SomEBody.....SoMeTHing....SitUAtion.





Hehe...poor FedEX




Moral : Be nice....Don't make anyone fedup with you...but how if you are fedup with yourself..??



Read More......

Thursday, July 09, 2009

tearful Paris Jackson says goodbye to daddy - Michael Jackson



What do you think...is it scripted?

http://qluckqluck.blogspot.com/2009/07/i-know-man-told-us-that-were-not-alone.html

Read More......

Beautiful but Dangerous














**seb baek kt malaysia xde lg...huish...takut cam ombak tsunami

Read More......

....................


"Barangsiapa yang berpagi-pagi dalam keadaan berdukacita terhadap dunia, tidak akan bertambah hampir ia kepada ALLAH melainkan bertambah jauh. Tidak akan bertambah di dunia melainkan keletihan. Tidak akan bertambah di akhirat melainkan kepayahan. ALLAH akan mencampakkan rasa dukacita yang berterusan, kesibukan yang tidak ada kerehatan, kefakiran yang tidak memperoleh kekayaan dan angan-angan yang memanjang ke dalam hatinya."


Wahai anak Adam, setiap hari umurmu berkurangan, sedangkan engkau tidak menyedarinya. Setiap hari Aku memberi rezeki kepadamu tetapi engkau lupa untuk memuji-Ku. Tidak memadai bagimu terhadap apa-apa yang sedikit. Tidak pula engkau puas terhadap apa yang banyak.


Wahai anak Adam, tidak ketinggalan suatu hari pun melainkan datang daripada-Ku rezeki untukmu, tetapi pada malam harinya Aku didatangi oleh malaikat mempersembahkan amalan kejahatan daripadamu. Kamu memakan rezeki-Ku kemudian kamu membalasinya dengan melakukan kederhakaan terhadap-Ku. ~source : U-Turn ke jalan yang lurus~





Sewaktu bangun tidur ucapkan syukur pada Allah dengan hati yang ikhlas kerana masih diberi peluang untuk teruskan hidup, bukan dengan mengeluh dan berdukacita. Solat subuh sebagai permulaan hari akan memberikan harapan kepada hati dan kekuatan spiritual n also ketenangan. Hati manusia tanpa agama dan ibadah pada agama (wpun org yang beragama lain) tidak akan bahagia wpun byk mana harta atau perempuan/wife/anak/lelaki yang dipunyai. Sudah fitrah hati mahukan kebenaran.




Sejauh mana kita bersyukur dengan rezeki Allah....masing2 renungkan diri






Read More......

Wednesday, July 08, 2009

Pandangan membentuk Tindakan..hmm..betull




Pada suatu hari, Nabi Isa bersama pembantu-pembantu nya keluar ke sebuah padang pasir. Setelah jauh berjalan, di bawah terik matahari dan kepanasan yang membara, mereka bertemu dengan bangkai seekor anjing yang telah mereput.


"Alangkah busuknya bangkai anjing ini.....". Kata seorang pembantu Nabi Isa spontan.


"Lihatlah kepada dagingnya yang telah reput dan berlendir ini". Ujar seorang yang lain.


"Oh...malangnya, tali perutnya terburai, biji matanya pecah". Sahut yang lain pula.


Nabi Isa hanya mendiamkan diri, kemudian berkata memecah kebisuan :


"Alangkah putihnya gigi bangkai ini......"


Bicara Nabi Isa mengejutkan pembantu-pembantunya. Nabi Isa menyambung bicara,


"Aku didik diriku untuk melihat kepada sesuatu yang baik walaupun pada bangkai seekor anjing. Apatah lagi pada benda-benda yang lain...pasti mudah bagi ku untuk melihat kebaikan daripadanya".


Alangkah indahnya kata-kata yang keluar dari mulut Nabi Isa.

Apa yang berlaku dalam dialog ringkas di atas menjelaskan tentang 2 perkara :

pertama : objek

kedua : Sudut pandangan



Bukan semua benda (objek) yang sama dilihat memberikan pandangan yang sama. Setiap orang mempunyai sudut pandangan yang tersendiri. Daripada pandangan itulah melahirkan tanggapan, daripada tanggapan pula melahirkan pemikiran, daripada pemikiran melahirkan tindakan. Justeru itu, sekiranya ingin memperolehi tindakan yang baik, perlu bermula dari sudut pandangan yang positif.



**Kalau kesalahan/keburukan yang kita cari pada seseorang tu, pasti kita akan jumpa... sebab manusia ni tidak ada yang perfect. ~ my friend told me this, tq.




~source : U-Turn ke jalan yang Lurus ~

Read More......