Friday, January 22, 2010

Treat people the way you want to be treated



Btulkan....
aku slalu cuba amalkan wpun kdg2 fail. hehehe :-">
Tp cube....

Macm org2 tua pesan jika org tgh marah, treat dia dengan lembut jgk. Bila org tgh sedih, gembira kan hati dia (kita pun mau org buat mcm  tu bile time kite sedih). Slalu treat org dengan senyuman akan buat org sekeliling mau senyum jugk. Kalo selalu sedih pun..org akn xde mood nak tegur kita sbb tu RAsulullah s.a.w pesan supaya slalu bermuka manis. :-)


Jika selalu tipu...org akan jauhi kita, tidak anggap series dengan kita dalm smua hal. dan seterusnyerr..... Da mcm kelas moral lak kan entry ni.... tp aku penah jd cikgu moral dulu...sementara. hehee


Wishing for the dark clouds to go away, and wishing that the bright sky will come to stay bak kata miss qluck. xmau sedeh2 lg....




"One treats others with courtesy not because they are gentlemen or gentlewomen, but because you are."

~G. Henrichs~








4 comments:

  1. betul tu. it's like a mirror.

    ReplyDelete
  2. wow~
    layan la saya ngan baek, nnt saya layan anda ngan awesome :p

    hehhehe~

    ReplyDelete
  3. so jangan la maki orang sampai ke mak bapak nyer kalau sndiri pun tak nak dimaki gitu kan,
    jangan jgak tipu orang sampai dia tak tau maner betul maner salah kalau sendiri benci penipuan kan..

    umph!! yg ni pocket setuju:)

    ReplyDelete
  4. yup..like a mirror.

    sy slalu lyn kamoo ngn baek rosy :-p

    a'ah...wpun marah cube kwl perasaan. senyummm :-)

    ReplyDelete